Stentorp

som en sjukdom på nätet

Blandband

Idag skrev http://allasmutsigadetaljer.blogspot.com/ om spellistor, att man borde kunna lämna in sin MP-spelare till någon och man fick tillbaka den laddad med ny musik. Tankarna går till kassettbanden, blandband på C-90, blandande singlar. Genomtänkt spelordning, med vissa givna regler som att the Jam måste komma före Clash, man måste ha en lugn låt efter Stiff Little Fingers och andra självklarheter. Ordningen var ju definitiv, gick absolut inte att ändra i efterhand. Man satt där med fingret på pausknappen, man ville ju inte klippa en ”fade out” eller få med 1 millisekund av nästa låt. Ett blandband var ett projekt.

Sen brände man bland-CD. Liknade kassetten, men man kunde provlyssna blandningen innan brännngen (gjordes helst i smyg… det där med prestige kan vara jobbigt, ingen ska veta hur mycket jobb man lägger på nåt som ingen knappt märker) o nu spellistor. Livet blir bara bättre o bättre. Å nu kläckte min kamrat ideén om att komersialisera nya spellistor, man beställer och MP-spelaren laddas.

Kan ingen klok person starta en vettig spellisteaffär NU ! Jag är för gammal för att ligga på och hitta ny bra musik, jag vill betala någon för det.

20 augusti, 2008 - Posted by | Rocken | , , , ,

5 kommentarer »

 1. Just det

  Kommentar av Alla Smutsiga | 21 augusti, 2008 | Svara

 2. Låter ju som en spännande idé… Lämna era MP3 spelare till mig så kan jag fylla upp dem åt er, men jag är dyr… 🙂 På tal om blandband… Det var ju hur kul somhelst att koka ihop dessa både till sig själv och till kompisar och det stämmer att man la ner oehört mycket tid på dessa små konstverk. Gjorde också omslag. Hade en ”stansmall” där man klippte o klistrade in bilder och låttitlar som man sedan drog ut på kopieringsmaskin. Passade hur fint somhelst i kasettfodralen. Saknar lite detta pyssel. Nu står alla banden i ett förråd och har väl rostat sönder vid det här laget? En annan rolig anekdot är ju när man spelade in direkt ifrån radio och hann inte riktigt med att höra vad låten hette. Då hittade man på en titel som man trodde var rätt. Någonting som upprepades mycket i låten, men sen fick ma reda på den rätta titeln i efterhand som oftast var en helt annan…

  Kommentar av Plymen | 21 augusti, 2008 | Svara

 3. Plymen, det låter som ett verkligt bra festtema: blandband. Finns många guldkorn på dess bortglömda kasetter, jag har oxå kvar mina, men vem har en kasettspelare?? Känner verkligen igen allt, framför allt inspelningarna från radion. Gällde att passa pauseknappen. Grymt. Blir verkligen partysugen!

  Kommentar av Stentorp | 21 augusti, 2008 | Svara

 4. Jag har både blandband – säkert ett och annat som du gjort Gusten och dessutom har jag bandspelare!

  Kommentar av Alla Smutsiga | 22 augusti, 2008 | Svara

 5. Härligt, partytarmen vill…o vill o vill ha party med gamla blandband.
  Tycker vi fixar det i höst.
  Det vore kanon att ha i Sundbyberg….

  Kommentar av Stentorp | 22 augusti, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: