Stentorp

som en sjukdom på nätet

Punk, senap och god smak

Gillar inte sånt som enligt min åsikt smakar ”vanligt”. För mig innebär det jolm. Gillar i och för sig vanlig mat, t.ex. hackekorv, köttbullar och sånt, men, det ska smaka riktig mat. Jag har idag haft en diskussion angående ”riktig mat” med en man som tidigare vägde ca 220 kg. För honom innebar upptäckten av välsmakande mat att det plötsligt blev värt besväret att laga välsmakande mat och honom resulterade det i en rejäl viktnedgång. Att uppskatta god mat är inte något självklart.

Jag vill ha kickar av mat. Visst, jag kan käka färsk chili till frukost och ha sambal oelek i filen,  men sen finns det 100-tals kryddor till som smakar massor. Det måste inte vara skitstarkt.

Nå, att upptäcka nya smaker är verkligen alla tiders. Vill ge några tips:Den här senapen ska smaka vitlök och rödpeppar enligt etiketten. Vet massor av produkter som smakar ”vitlök och peppar” som inte smakar nåt alls. Jolm. Men inte den här senapen. En klick på fullkornspastan. Riktigt häftigt.

Och sen, till den: drycken.

 

Punk IPA är ett av de bästa öl som finns. Så är det. (hörs på namnet) Bryggs av ”Dog Brew”, brittiskt bryggeri. En mycket smakrik ale. Enligt hemsidan finns det mer på repertoaren. De finns inte på systemets normalsortiment, alltså överkurs för finsmakare.

 

Jag vill ha mer ALE på systembolaget!!

11 september, 2008 - Posted by | Hushållskemi | , , , , ,

1 kommentar »

  1. Kul, den där köpte jag i helgen men jag har inte druckit den ännu.

    Kommentar av Alla Smutsiga | 12 september, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: