Stentorp

som en sjukdom på nätet

Världen blir bättre och bättre

Fick ett mail med beskedet: Vi har gift oss ! Partnerskap heter det ju så formellt, men det borde vara just giftemål. Jag blev så glad, en av mina allra bästa vänner. Förhållandet har pågått längre än jag varit gråhårig så egentligen var det ingen nyhet, men ändå. De har alltså bestämt sig för att vara lyckliga tillsammans för gott. Det är själva kärleksförklaringen, att de vill vara med varandra, en tillfredsställelse med livet som jag blir glad över för deras skull. Å så förrättade Mona Sahlin. Å ett väldigt vackert par. Å ett av de bästa bröllopsfotografierna jag sett. Det blir en papperskopia i ram. 

Är bara lite avundsjuk, nej förresten, är inte avundsjuk alls för att jag inte fick vara med. De klarade sig tydligen bra ändå. 

17 september, 2008 - Posted by | Familjen, Gay | , , ,

4 kommentarer »

 1. Kul att de valde Mona Sahlin.

  Kommentar av Ann-Sofie Wågström | 17 september, 2008 | Svara

 2. Har ikväll fått en varm berättelse om hennes omtänksamhet och behagliga person.
  Politiskt tror jag inte de alltid är av samma åsikt, men i detta fall verkar det varit underordnat.

  Kommentar av Stentorp | 17 september, 2008 | Svara

 3. Det är bara att gratulera åt deras vägnar! Jag misstänker att jag vet vilka de är! Spännande att få se bröllopsfotpgrafiet vid tillfälle. Kul också att Mona Sahlin höll i cermonin.

  Kommentar av Plymen | 17 september, 2008 | Svara

 4. Det har hänt! Ja, jag menar inte bara att jag har gift mig (för jag är en av brudgummarna) utan att jag har blivit BLOGGAD FÖR FÖRSTA GÅNGEN! Yiiiihaaa!!
  Ja det var en fantastisk ceremoni kan jag hälsa. Vi ville skapa högtidlig stämning utan att den skulle bli stel. Och sedan vann vi en annan sak genom att ha ceremonin hemma: det blev helt och hållet VÅRT bröllop, utan att man kände blickar från någon smygande Åke Green i något hörn i en offentlig byggnad. Nä, de var v å r etikett som gällde. Jag började t o m hela ceremonin med att deklarera vad etiketten påbjöd:
  1) alla stänger av sina mobiltelefoner (och de med märke Nokia kunde behålla sina avstängda för evigt -gissa vart jag jobbar ha-ha)
  2) det var helt ok med applåder, skratt, gråta och få göra bort sig, oavsett om det var under tal eller sång

  I mitt välkomstal så tog jag vidare upp hur glad jag var över att Mona ställde upp för oss. Inte för att hon är ett känt ansikte utan för att henne kunde vi lita på var hon har sina sympatier. Det var inte bara en av Länsstyrelsen utsedd representant som vigde oss utan det var en, likt en präst, som med själ och hjärta önskade oss all lycka framgent. Det kändes heeeelrätt!
  Mona är en fantastisk person. Om jag tycker att min almanacka är tight så är det säkert en västanfläkt mot Monas. Trots det så tog hon drygt en timme av sin fritid som hon annars hade kunnat pussa på sin Bosse och umgåtts med sina barn för att ge oss en dag som vi nog får klassa som den största i våra liv. DET kallar jag solidaritet och dessutom inte bara i ord utan i praktisk handling!! Jag beundrar människor som kostar på sig att vidga sina referensramar så pass, att de faktsikt förstår att ”underbart” faktiskt finns hos andra människor än bara de som liknar sig själv. Jag berättade för Mona att ända sedan jag såg henne på valaffischerna valet 1992 så har jag tänkt att ”den brallisen skulle jag mycket väl kunna tänka mig sitta och dricka rödtjut med!” (jag föredrar nubbe och bärs egentligen men det gör nog inte Mona…) Mona nappade inte riktigt på att infria även det önskemålet men jag tror hon fattade att jag tycker hon förmedlar en ärlig, mänsklig attityd, en attityd som vi i vardagen så väl behöver i bruset av taktiskt valfläsk. Jag för min del tror att den där stackars Tobleronen på lång sikt bara var till fördel för henne även om den ställde till det på kort sikt.
  Ceremonin ja…, åter till den: när jag tackat Mona för att hon ställde upp så gav vi alla henne en applåd. Därefter påannonserade jag Emma, min reserv-syster/-dotter/väninna som a capella framförde min sång ”Så skimrande var aldrig havet”. Sedan stolpade vi ut på vår balkong. Där radade vi upp oss, Mona främst, vi framför henne och våra vittnen bakom oss. Trots att vi var två grabbar som stirrade med tagna ögon in i stackars Monas så höll hon en ooootroligt trygg och säker vigselakt och istället för, som det står i Länsstyrelsens manus ”ge varandra handen” så tyckte hon det var bättre att vi gav varandra en kyss i det nu äkta tillståndet. Och det gjorde vi. Ja, vi växlade förstås även ringar. Sedan sjöng Emma igen, denna gången min numera makes sångval, schlagerlåten ”För att du finns” (läs texten så förstår ni att den funkar kanonbra vid bröllop). Ja, sedan var det kramkalas, skumpa och en stunds prat balnd de få som var församlade. När det var dags för Mona att gå så kände vi alla som om vi kännt henne i flera år. Hon imponerade. Jag funderade ett tag på om jag, innan hon gick, skulle fråga om hon ville bli mitt livs första fag-hag, men jag hejdade mig. Mona steg in i hissen, Säpo-kvinnan som troget stått utanför vår dörr fick även hon en kram av oss innan hissdörrarna gick ihop och Mona försvann ner till väntande bil.
  Sedan stack vi ner till grannrestaurangen, åt en mycket god trerättersmiddag för att därefter återvända till lägenheten och ytterligare några gäster som kom på lätt mingel.
  Det hela blev nära, ärligt, glatt, ja allt det där som man vill ha av en sådan dag.

  /007

  PS Om jag röstar på Mona? Nja, de e ju en hemlis i demokratins anda fast Kung Stentorp har ju en del spekulationer angående min politiska hemvist men för att förvilla er lite så kan jag hälsa att jag har varit fackligt fötroendevald i 11 år, suttit i facklig klubbstyrelse och fyller år 1:a maj!

  Kommentar av Brudgummen | 19 september, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: