Stentorp

som en sjukdom på nätet

Lediga jobb

40 % av distriktsläkartjänsterna i Södermanland är vakanta. Många vakanser tillsätts av inhyrda läkare, sälvklart med varierade kompetens. Så dyra i drift att de förväntas prestera mer än de ordinarie doktorerna. Kanske rimligt, troligast inte. Problemet kvarstår, alla dessa vakanser. På nån vårdcentral ska nästan alla pensioneras inom 2 år. Det innebär att man skulle behöva anställa massor av unga läkare som ska utbildas till specialister i allmänmedicin (minsta utbildningstid 5 år). Men att tänka 5 år framåt är ju omöjlig, då hinner man passera en mandatperiod. Ska man valfiska ska man ha lite snabbare resultat.

Trots att vakanserna har ökat konstant de senaste 5 åren har inte fler läkare rekryterats. Snart finns så få ordinarie specialister på vårdcentralerna att man inte kan erbjuda handledning åt utbildningsläkare, då finns det inte längre några möjligheter att vända spriralen.

Nyligen kom nya direktiv för fortbildning, endast utbildning som arrangeras av läkemedelsfirman Astra-Zenica tillåts! Lanstinget är helt neutrala gentemot läkemedelsindustrin…….morsning!

Sökes:

Unga nyutbildade, kunskapshungrande läkare som vill arbeta i en verksamhet där man inte kan erbjuda handledning.  All fortbildning är sponsrad av ETT läkemedelsföretag. De ordinarie läkarna har slutat. Tjänstemännen vet hur du ska sköta ditt arbete och sjukhusläkarna vet hur du ska sköta ditt arbete. Du själv som inte vet vilket arbete du utför. Sannolikt kan inte du inte heller utföra det.

Märk ansökan ”MAKULERAS”

18 september, 2008 - Posted by | Sjukvård | , , , , ,

4 kommentarer »

 1. Tro mig, Jögge kommer att göra allt för att ändra en hel del av det…. Oppositionen har redan börjat med krokbenen så antagligen är han på rätt väg.

  Kommentar av PeO_W | 18 september, 2008 | Svara

 2. Ser fram emot det, tyvärr finns ännu ingen indikation på förändringar med avsikt att främja rekryteringen. Dessutom finns ett stort problem på tjänstemannasidan, det är mycket svårt att komma åt.
  Men jag har ju redan sagt att världen blir bättre och bättre…jag får väl stå för det och tro att det kommer bättre tider

  Kommentar av stentorp | 19 september, 2008 | Svara

 3. Upprörande och vansinnigt. Det finns ju inga läkare att rekrytera. Bemanningsföretagen betalar dubbel lön och landtingens ekonomi utarmas. Sitter just och skriver förslag om utökad läkarutbilning. Politik – på lång sikt!!!!

  Det där med A-Z skulle jag gärna vilja veta mer om. Förstår att det finns någon med goda kontakter i bolaget och här snackar vi nog tjänster och gentjänster….hm…

  Kommentar av Alla Smutsiga | 19 september, 2008 | Svara

 4. Verkar ju absurt hela denna situation. Rena Kafka situationen.

  Kommentar av Plymen | 19 september, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: