Stentorp

som en sjukdom på nätet

Alkohol

Vill egentligen inte, borde inte, det kan aldrig vara bra. Men ändå. Jag måste få prata om alkohol. Jag är frälst. I ale. Har varit det länge men ikväll kändes kärleken extra stark. Har nästan en samlarlust, vill ha en av varje, eller snarare två av varje, en att dricka och en att spara. Men det går knappt, man kan ju inte beskriva sin kärlek till öl. Löjligt helt enkelt. Oppigård blev kvällens första. Har inte bestämt om jag ska ge mig på Sierra Nevada än, eller spara. Har några till i kylen. Spara eller dricka. Jag som inte hade tänkt mig att utveckla alkholproblem än. Det blir till att spara. Fast då kommer jag att vara sugen hela tiden, så länge de ligger där och lockar.

Egentligen borde man inte kunna bli full på ale. De borde vara alkoholfria, helt ofarliga och fortsätta vara lika goda. Ni vet alla att det inte går ihop, de tre tingen äro aldrig förenliga. Den kominationen funkar aldrig, inte i några sammanhang, jag vet, det är något som följt mig genom livet ( i alla fall de 45 första åren).

 

12 mars, 2010 - Posted by | Hushållskemi |

5 kommentarer »

 1. Magnus! Vad då ”borde inte”? Vad då ”kan aldrig vara bra”? Du gav mig typ en säck med ale som avskedspresent ( och när jag tänker efter även en flaska whiskey och choklad från Håkan )så var faan tror du jag har hamnat? Frälsning ej blott nära men närvarande as we speak! Ale! I love it! Försöker kränga på släktingar och vänner! Ditt ”fel”. Numera kan man ju knappt dricka en lager för djävulen! ( eller säger man som patron Esping att ” faan vet vilket som är starkast – pilsner eller lager – därför blandar jag!). Det där med samlarlust kan jag annars känna igen med vin…jag har samlat på mig mängder med flaskor som lämpar sig för lagring, av vilken merparten dock lagra(de)s i undertecknads ( efter att prematurt ha passerat GI-kanalen) minne…. Sådan förflyter (haha) emellertid den njutningslystnes vardag, till vars muntra skara du, käre magnum Magnus, kan räkna din egen höga person! Alltså – inget annat än skål! Carry on! Längtar tills vi ses igen!

  E.

  Kommentar av Erik Falk | 12 mars, 2010 | Svara

 2. Idag drack J sin första ale efter 2 veckors surplande av Cap Verdes inhemska lager Strela. Han var i köket, jag satt i hallen vid datorn åsså hör man:
  Klunk, klunk, aaaahhh äntligen en riktig öl! En ale alltså. Ordningen är återställd.

  Å det där med att köpa två och spara en. Jag vet en till som gör små tappra försök.

  Slutligen: J:s vänner i E-tuna är numera aledrickare (från att ha druckit lager) och förbannar honom (med viss kärlek) för att han dragit ner dom i aleträsket.

  Summasumarum: ale är nog en drog.

  Kommentar av Evapeva | 13 mars, 2010 | Svara

 3. Drack en London Pride på krogen, det var en trevlig vardags-ale. Rekommenderas men bör drickas ovanligt kall för att vara en ale.

  Kommentar av Alla Smutsiga | 13 mars, 2010 | Svara

 4. Erik! Du glädjer mig på så många sätt trots avståndet. Har nog velat hävda att din smak för det goda varit nära fulländat. Det var bara alen som saknades. Nu har du gått och blvit helt komplett! Tar åt mig lite av den äran. Fortsätt din frälsning, låt Växjö få ta del av den goda smaken och låt dem stiga ut ur lagerdimman.
  Eva & J: Er smak har jag aldrig tvekat på. Förstår abstinensen. Etunas krogar är fortfarande, med enstaka undantag, befriade från ale i sitt ”lager”. Låt J fortsätta med sin frälsning uti Etuna.
  ASD: Fullers gör underbar ”vardagsale” där London pride är en av de bättre.

  Kommentar av stentorp | 13 mars, 2010 | Svara

 5. Usch – man borde inte kunna bli full på alkohål……
  Men LipAnnas låt var faktiskt riktigt bra = bäst!

  Kommentar av Dunderharen | 14 mars, 2010 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: