Stentorp

som en sjukdom på nätet

Helveteshålet, garanterat kvävefritt

Återkommer till detta kära kemiska ämne:

Kiss innehållet kväve och en ansenlig mängd fosfor, N och P. N och P är också ren naturgödsel som fungerar alltför väl. I livet på landet ingår att se till att avloppet fixar bort kvävet från pinket i avloppet, så har det varit i många år. Nu är det en mer modern tid så nu måste även fosforn bort ur människokisset. Annars växer åar, bäckar sjöar igen och stadsfolk kan komma att uppleva obehag. Lösning: lantisar åläggs att betala en ansenlig summa pengar till kommunen för att få besked om att man måste gräva om sitt avlopp och be någon lukrativt sugen ”entreprenör”  att utföra arbetet. Sen snällt betala de böter man får av kommunen för att ”fixaren” inte hinner med allt lukrativt arbete han lovat allt hugade stugägare. Gnäll, gnäll, gnäll och gnäll. Jag har ju trots allt klarat mig ganska bra.  Blev ålagd av kommunen att fosforfällan skulle vara i bruk senast 1:a dec 2010. 1:a juni i år skulle böter utmätas eftersom det inte var klart. Fick nu lova dyrt och heligt att det var på G så jag slapp troligen böter.

Idag besannades min dröm; det började grävas.  Det har grävts så in i helvete. Kan inte låta bli att publicera delresultatet.

Nu ska slutprodukten bli garanterat fosforfritt avloppsvatten från Stentorp.

Kan bara nämna att jag idag på hemvägen hamnade bakom gödselbilen. En groteskt stor tankbil med …..just det kiss, griskiss. Garanterat inte fosforfri. Flera tankbilar med griskiss vräks ut på åkern som naturgödsel, knappt 50 meter från mitt superrena avlopp.

Mitt bidrag för att minska över övergödningen känns mest som ett ekonomisk bidrag till kommun och entreprenör. Skjuta mygg med kanonkulor har fått en väldigt tydlig innebörd. Balanserad, väl  avvägd miljöinsats? I alla fall kostnadseffektiv för kommunen. Förutom att majoriteten av avloppsägarna anlitar svart arbetskraft.

16 juni, 2011 - Posted by | Hushållskemi, Livet på landet | ,

1 kommentar »

  1. Man är ALLTID lurad!

    Kommentar av Dunderharen | 23 juni, 2011 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: