Stentorp

som en sjukdom på nätet

Reparera mera

Stentorps ”kök” är knappt värt namnet, funktionellt i klass som en enkel sommarstuga skulle de flesta nog tycka. Verkar byggt i en hast ca 1983. Totala arbetsytan är lika stor som IKEA´s skärbräda, 30×40 cm (som egentligen inte får plats). Ugnsluckan har fastnat och kräver lirkande för att öppna. Köksskåpen består av 2 små överskåp. Plus en skev skänk. Eftersom golvet vid den lilla arbetsbänken har gett vika så är golvet lagat med en ½ cm för tjock bräda och golvmattan lagad med gaffatejp och med hål som man fastnar i. Vattenkranen lossnar titt som tätt med varierande grad av översvämning till följd. Matvaror förvaras i ett provisoriskt städskåp. När man öppnar ”fläkten”, dvs skorstensluckan så rasar stora flak med sot in i köket.
Trots allt så skapas kokkonst i detta havererade kök. Ikväll en utsökt arabiskinspirerad kyckling, marinerad med Sulmak med hemmagjord Raita och grillade paprika och chillis.
För snart 11 år sedan, när vi flyttade in här på Stentorp så var prio 1 att renovera köket.
På den vägen är det alltså. I pricip så har hela huset byggts om UTOM köket. Antagligen eftersom ingen har kunnat lösa det arkitektoriska problemet att få till en vettig planlösning som åtminstone dubblerar arbetsytan.
Men nu är nåt på gång. Köket ska byggas i ett annat rum. Mitt emellan vardagsrummet och tillbygget som i huvudsak betjänar som matrum. Plötsligt blev det hur enkelt som helst. Smack smack smack. Eller, nja……
Nu är ca steg 12 är i alla fall avklarat, dvs ett avgörande besök på IKEA Västerås.
Dessutom är hantverkare bokad till mitten av april.

Det här känns som att det kan bli en spännade följetong.

7 januari, 2012 - Posted by | Okategoriserade |

3 kommentarer »

  1. Gaffa ❤

    Kommentar av Marielle | 16 januari, 2012 | Svara

  2. Om du visste ur mycket Gaffa som gått åt bara för att laga golvet i nuvarande kök. I alla fall mer än en jätterulle, dessutom måste den bytas var fjärde år. Värdelöst på sikt, typ

    Kommentar av stentorp | 16 januari, 2012 | Svara

  3. Spännande – älskar fina kök!!

    Kommentar av Dunderharen | 10 mars, 2012 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: